Buenavista – for dig der ikke kun går efter sol og sangria

Santa Cruz den 10. marts 2017: Hvis du ikke er vild med sol og sangria og gerne vil til en af de mest rolige, naturskønne og uspolerede egne på Tenerife, så er Buenavista på den nordvestlige del af øen et rigtig godt bud. Byen ligger i lavlandet for foden af Teno-massivet som en hvid plet omgivet af bananplantager og frugttræer.

Husk varmt tøj hvis…

Roen i byen og det smilende landskab står i skærende kontrast til den oplevelse, man får, hvis man fortsætter turen mod Masca-kløften. Her rejser  Teno-massivet sig med barske klippetoppe, dybe kløfter og stejle bjergvægge, der rager så højt op, at havets brusen er uden for hørevidde. Og her er det ofte ret blæsende, så man skal altid huske at have en varm trøje eller jakke med, hvis man vil ud i det fri.

En udflugt værd

Buenavistas historie går tilbage til begyndelsen af det 16. århundrede. Byen rummer i centrum huse fra 1600- og 1700-tallet og en lille kirke med træloft fra 1513. Kirken rummer kunstnerisk værdifulde altertavler fra det 16. og 17. århundrede, polykrome kassettelofter i mujedarstil m.m.Ud over kirken og et museum for hellig kunst, har byen ikke mange turistattraktioner – måske ud over en ruin, der kan tiltrække sig opmærksomheden, men hvis oprindelse må forblive i det uvisse. Det er faktisk bare en skal af en meget gammel bygning.

Under alle omstændigheder er Buenavista en udflugt værd. Et måltid eller en forfriskning kan f.eks. nydes på Plaza de los Remedios.

Roen er noget, byen værner om. På en lille campingplads, hovedsageligt for ældre mennesker, er det således forbudt at støje.

Sidste nyt – cykelsti på vej

PS. Det bliver nemmere at tage turen mellem Buenavista og Garachico på cykel i fremtiden. Dagbladet El Dia har i dag offentliggjort et projekt, der går ud på at etablere en 17 km lang cykjelsti, der skal forbinde Buenavista, Los Silos og Garachico og give turister og andre mulighed for at opleve naturen og de historiske steder på den tohjulede.

Projektet vil skønsmæssigt koste 1 mio. euro og er en del af en plan om at give hele området et løft. Det har været drøftet i det tværkommunale forum El Consorcio de las Baja. Mødet blev overværet af øens præsident, Carlos Alonso, vicepræsidenten og ministeren for kommunale samarbejder, borgmestrene i Buenavista del Norte, Los Silos, El Tanque og Garachico m.fl. Det skal nu forelægges byrådene i de fire kommuner, der berøres af planerne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *