Lidt om mig selv

Jeg er journalist, men pensioneret efter et spændende liv på arbejdsmarkedet. 

Karrieren startede som elev på Kalundborg Folkeblad, hvor jeg også fik det faglige arbejde ind under huden, først som tillidsmand for kollegerne, senere som formand for Dansk Journalistforbunds kreds 2 (Sjælland og Lolland-Falster).

Tillidsposterne sluttede, da jeg en sommerdag blev opsøgt af Birte Weiss, senere indenrigsminister, og hendes mand, min kollega Ove Weiss, som mange sikkert husker som kommentator på P1. Formålet var at inddrage mig i planer om at starte en ny avis - af socialdemokratisk observans, men uafhængig. Som ansvarshavende redaktør og adm. direktør blev det således mig, der var tungen på vægtskålen i bestyrelsen, som bestod af lige mange repræsentanter for arbejderbevægelsen og medarbejderne. Avisen fik navnet Demokraten Weekend og startede som månedsavis for senere at overgå til ugentlig udgivelse. En væsentlig ambition med avisen var at fastholde arbejderbevægelsen på de socialdemokratiske grundholdninger...

Årene med Demokraten Weekend var en utrolig spændende tid, hvor jeg nød samarbejdet med Ove Weiss, som var politisk redaktør og lederskribent, og de mange frivillige, der var med til at drive bladet frem - efterhånden med redaktioner i København, Århus og Holbæk.

På sigt blev læren af DW-perioden, at redaktionel uafhængighed er svær at "sælge". Da vi - udmattede af at hive os selv op i håret gennem fem år - søgte A-pressen om et tilskud på sølle to mio. kr. for at komme i smult vande, blev vi afvist - vel nok fordi vi i de kredse blev anset som rebelske. Til gengæld kunne A-pressens dagblad Aktuelt kort tid efter glæde sig over en overdådig indsprøjtning til en relancering, som totalt set kostede LO op imod en kvart mia. kr., og som til sidst førte til en lukning af Det (nu) Fri Aktuelt..! Tilføjes skal det dog, at vi nogle år før lukningen af Demokraten Weekend modtog LO's kulturpris i fint selskab med Robert Jacobsen, Erik Balling og Klaus Albrectsen. Med vores progressive kultur-dimension var vi vist svære at komme udenom...

Efter Demokraten Weekend sprang jeg ud som freelancer. Jeg kastede mig især over erhvervsstoffet og leverede bl.a. artikler til Jyllands Posten og dagbladet Børsen for at slutte som kommunikationsrådgiver og producent inden for strategisk intern information. Jeg har således stået for totalproduktionen af magasiner for virksomheder som Toms, Rynkeby, Schulstad, Icopal, Beauvais og home-kæden.

Sideløbende med mit arbejde som journalist har jeg altid haft gang i aktiviteter ved siden af. Ud over Demokraten Weekend har jeg bl.a. været initiativtager til og ejer af et galleri med skulpturpark på Sydsjælland sammen med min kone, udlejet 120 ferieboliger i Andalusien og drevet en Bed & Breakfast.

Under hele forløbet har Tenerife altid været med. Jeg holder af den ø og er vendt tilbage igen, igen og igen.

Privat er jeg gift med Pernille, som er arkitelt MAA og i dag ansat som indretningsarkitekt hos Kompan i Odense. Vi har tilsammen seks pragtfulde børn.

 

Jens Agerholm
Strandalleen 14
5800 Nyborg